Over Apollo Endurance Lab oprichter Ramon Siljade


Wat kunnen we jou vertellen over Apollo Endurance Lab oprichter Ramon Siljade?

Eind 2017 richtte Ramon Apollo Triathlon op en in 2018 het Apollo Endurance Lab. Enerzijds om Apollo als Amsterdams sportmerk door te ontwikkelen en bekend te maken bij een breder publiek, anderzijds om te gaan bouwen aan de grootste triathlon en duursport community in Amsterdam.
Na zijn actieve basketbalcarrière begon Ramon zelf met triathlon en doet hij over de hele wereld mee aan IRONMAN races. In 2021 werd Ramon Europees kampioen op de halve IRONMAN afstand. In 2022 deed hij mee aan het IRONMAN WK op Hawaii en in 2023 kwam hij niet alleen uit op het WK op de halve IRONMAN afstand, maar won hij ook zijn leeftijdscategorie tijdens IRONMAN Barcelona. Daarmee verzekerde hij zijn deelname aan het IRONMAN WK op Hawaii in 2024.

Ramon heeft 12,5 jaar topsportervaring. 7 jaar als speler in de Nederlandse Eredivisie Basketbal en ruim 5,5 jaar als voorzitter van Eredivisie Basketbalclub Apollo Amsterdam. Als speler won Ramon 2 landskampioenschappen met Amsterdam. Individueel werd Ramon in 2011 gehuldigd als beste driepuntschutter van de Nederlandse Eredivisie.

In zijn 5,5 jaar als voorzitter heeft hij met Apollo Amsterdam 25 Nederlandse spelers, 2 hoofdcoaches en 2 assistent coaches kunnen laten debuteren in de Nederlandse Eredivisie Basketball.

Tijdens zijn actieve carrière als basketbalspeler, is Ramon docent geweest gedurende drie jaar op een MBO niveau 1/2 opleiding. Met zijn “voeten in de maatschappij” hielp hij MBO studenten naar de volgende stap in hun schoolcarrière. Daarnaast heeft Ramon, deels tijdens zijn basketbalcarrière, bijna 10 jaar gewerkt als adviseur en project- / verandermanager voor de gemeente Amsterdam en de GGD.
Tussen 2014 en 2017 was Ramon verantwoordelijk voor de programma’s die de gemeente Amsterdam/GGD inzette om obesitas onder kinderen te bestrijden. Met als belangrijkste vraagstuk: hoe kunnen we met de wetenschappelijke kennis en onderbouwing van “vandaag” direct praktisch aan de slag om die kinderen die het nodig hebben, te helpen op een veilige en effectieve manier.

In 2020 begon Ramon met ruim 50 deelnemers aan de “Apollo Health Pilot”. Door het grote aantal atleten dat daaraan deelnam, bleek dat de aanpak niet alleen tot een betere gezondheid leidt, maar ook tot verbeterde sportprestaties. Ruim drie jaar later in 2023 lanceerde Ramon samen met Marijn de Leeuw het vervolg op de Pilot: 5 Day Fast.

Met een enorme passie bouwt Ramon aan een community waar sport, innovatie, gezondheid en bovenal mensen bijeenkomen en waarbinnen hij jou kan helpen om gezonder en fitter te worden.